Στοματικές μυκητιάσεις

Για την θεραπεία των μυκητιάσεων του στόματος:

Στοματικό gel Daktarin®
Gel DACTARIN
Θεραπεία των μυκητιάσεων της στοματικής κοιλότητας.
Με γεύση πορτοκαλιού.    

Τιμή Λιανικής: 3,55€

  • Σωστή χρήση:

 x4 Ενήλικες και παιδιά άνω των 15 ετών: Μισό δοσομετρικό κουταλάκι 4 φορές ημερησίως.
Exclamation mark redΑν χρησιμοποιηθεί η γέλη σε μικρά παιδιά και νήπια, πρέπει να γίνει μετά από συμβουλή γιατρού που θα σας δώσει οδηγίες για την ποσότητα που πρέπει να εφαρμόσετε.
clockΗ γέλη να μην καταποθεί αμέσως, αλλά να παραμείνει στο στόμα για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Για εντοπισμένες μολύνσεις του στόματος, τοποθετείστε μια μικρή ποσότητα γέλης απευθείας στη μολυσμένη περιοχή με το δάχτυλο. Αν έχετε οδοντικά προσθετικά τμήματα (π.χ. οδοντοστοιχία) πρέπει να τα αφαιρείτε πριν από την κατάκλιση και να τα επαλείφετε με γέλη, έτσι αποφεύγεται η πιθανότητα να μολυνθούν και αυτά. Συνιστάται η γέλη να λαμβάνεται μετά από τα γεύματα.
Exclamation mark redΓια εντοπισμένες μολύνσεις του στόματος, τοποθετείστε μια μικρή ποσότητα γέλης απευθείας στη μολυσμένη περιοχή με το δάχτυλο.
plateΑν έχετε οδοντικά προσθετικά τμήματα (π.χ. οδοντοστοιχία) πρέπει να τα αφαιρείτε πριν από την κατάκλιση και να τα επαλείφετε με γέλη, έτσι αποφεύγεται η πιθανότητα να μολυνθούν και αυτά. Συνιστάται η γέλη να λαμβάνεται μετά από τα γεύματα.
calendarΗ διάρκεια της θεραπείας εξαρτάται από το είδος του μύκητα και την προσβεβλημένη περιοχή. Ο γιατρός θα καθορίσει για πόσο καιρό θα λαμβάνετε Daktarin®. Σημαντικό είναι να συνεχίσετε την θεραπεία για μια τουλάχιστον εβδομάδα μετά την εξαφάνιση των συμπτωμάτων.

  • Αντενδείξεις: Γνωστή υπερευαισθησία στην μικοναζόλη ή σε κάποιο άλλο συστατικό του gel. Σε περίπτωση οποιασδήποτε υπατικής νόσου.
  • Προφυλάξεις/Προειδοποιήσεις:  Αν χρησιμοποιηθεί το gel σε νήπια και παιδιά μετά από συμβουλή γιατρού, βεβαιωθείτε ότι δεν κλείνει το λαιμό του παιδιού γιατί με αυτό τον τρόπο μπορεί το παιδί να πνιγεί. Για αυτό: Μοιράστε το ποσό της δόσης σε μικρότερα μέρη και μην δώσετε όλη την ποσότητα με μια φορά. Τοποθετήστε το gel στην μπροστινή επιφάνεια της γλώσσας και ποτέ βαθιά στο λαιμό.

Φύλλο Οδηγιών Χρήσης


Το Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας και ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων Συνιστούν:
"ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ, ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΕΙΤΕ ΤΟ ΓΙΑΤΡΟ Ή ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟ ΣΑΣ"
Το DAKTARIN® αντενδείκνυται σε παιδιά κάτω των 2 ετών και σε άτομα με υπερευαισθησία στο προϊόν. Το DAΚTARIN Spray αντενδείκνυται σε παιδιά κάτω των 14 ετών χωρίς τη συμβουλή γιατρού. Το βάμμα δεν πρέπει να εφαρμόζεται σε ανοικτές πληγές.

© Johnson & Johnson Ελλάς Καταναλωτικά Προϊόντα ΑΕΕ 2013. Αυτή η ιστοσελίδα είναι προϊόν δημοσίευσης και διαχείρισης από την Johnson & Johnson Ελλάς Καταναλωτικά Προϊόντα ΑΕΕ, η οποία είναι και η μοναδική υπεύθυνη για το περιεχόμενο της. Αυτός ο δικτυακός τόπος προορίζεται για χρήση από κατοίκους της Ελλάδος.
Τελευταία ενημέρωση: 15 Μαΐου 2015

;