Skip to main content
Search

Αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά τη μυκητίαση των ποδιών

Η μυκητίαση των ποδιών μπορεί να ενέχει ορισμένους κινδύνους και να προκαλέσει μεγάλη δυσφορία, όπως φαγούρα, πόνο ή αίσθημα καύσου. Εάν δεν τα αντιμετωπίσετε εγκαίρως τα συμπτώματα, ενδέχεται οι μύκητες να εξαπλωθούν σε άλλα μέρη του σώματος. 

Υγιή πόδια σε 3 βήματα:

1. Θεραπεία: Spray Daktarin® ή Κρέμα Daktarin® μόλις εμφανιστούν τα πρώτα συμπτώματα.

Με το που δείτε τα πρώτα συμπτώματα εφαρμόστε Daktarin spray ή κρέμα. 
Θεραπεία των μυκητιάσεων των ποδιών σας με το Daktarin® Spray: ένα σπρέι που μπορεί να αντιμετωπίσει τις μυκητιάσεις. Ψεκάστε με το σπρέι επάνω στην προσβεβλημένη περιοχή 1-2 φορές την ημέρα. Ανακινήστε έντονα το δοχείο ψεκασμού πριν από τη χρήση.
Συνδυάστε το σπρέι με την Κρέμα Daktarin® για καλύτερα αποτελέσματα. Εφαρμόστε την κρέμα μια ως δύο φορές την ημέρα και απλώστε την περίπου δύο εκατοστά γύρω από τις προσβεβλημένες περιοχές. Οι μύκητες τείνουν να εξαπλώνονται περισσότερο από όσο βλέπετε.

2. Μετά τη θεραπεία συνεχίστε να εφαρμόζετε για 1 επιπλέον εβδομάδα μετά την εξάλειψη των συμπτωμάτων!

Συνεχίστε τη θεραπεία για τουλάχιστον άλλη μία ολόκληρη εβδομάδα μετά την εξάλειψη της μόλυνσης. Μην σταματήσετε τη θεραπεία νωρίτερα, ακόμη και αν αισθάνεστε ότι δεν έχετε πλέον ενοχλητικά συμπτώματα. Τα συμπτώματα μπορεί να έχουν εξαφανιστεί μέχρι τότε, αλλά οι μύκητες είναι ακόμα εκεί. Εάν σταματήσετε τη θεραπεία πολύ σύντομα, οι μυκητιάσεις θα εμφανιστούν ξανά.

Εάν έχετε εκτεταμένες βλάβες, είναι προτιμότερο να συμβουλευτείτε έναν γιατρό. Θα σας συστήσει την κατάλληλη θεραπεία.

3. Μετά τη θεραπεία: Εφαρμόστε πούδρα Daktarin® ή ψεκάστε με το Daktarin® Spray τα παπούτσια και τις κάλτσες σας σε τακτική βάση.

Είχατε προσβληθεί από μύκητες των ποδιών; Να θυμάστε ότι μολυσμένα "κατάλοιπα" δέρματος μπορεί να παραμένουν στα παπούτσια και τις κάλτσες σας. Οι σπόροι των μυκήτων επιβιώνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα και μπορούν να μολύνουν πάλι τα πόδια σας. Η συνεχής φροντίδα είναι απαραίτητη για την αποφυγή επαναμόλυνσης. Διατηρώντας την καλή υγιεινή των ποδιών, μπορείτε να αποτρέψετε την επανεμφάνιση της μυκητίασης.

Πηγαίνετε συχνά σε χώρους όπου πολλαπλασιάζονται οι μύκητες, όπως πισίνες, κοινόχρηστα ντους κ.λπ.; Το Daktarin® Spray μπορεί επίσης να σας βοηθήσει συμπληρωματικά. Μειώστε τον κίνδυνο επαναμόλυνσης εφαρμόζοντας πούδρα Daktarin® ή ψεκάζοντας με το Daktarin® Spray τα παπούτσια και τις κάλτσες σας σε τακτική βάση.. Το σπρέι πούδρας είναι εύκολο στην εφαρμογή και προστατεύει το δέρμα σας από τις επαναμολύνσεις.

Και για την ονυχομυκητίαση;
Έχουν προσβληθεί από μύκητες και τα νύχια των ποδιών ή οι κοίτες των νυχιών σας. Χρησιμοποιήστε το βάμμα Daktarin® ως εξής:

  • Κόψτε τακτικά τα μολυσμένα νύχια και όσο το δυνατόν κοντύτερα.
  • Εφαρμόστε δύο φορές την ημέρα μια λεπτή στρώση Daktarin® βάμματος πάνω και γύρω από το μολυσμένο νύχι ή/και σε όλο το σώμα του νυχιού, και αφήστε το να στεγνώσει.
  • Καθαρίστε καλά το νύχι με ασετόν (όχι με απλό προϊόν αφαίρεσης βερνικιού νυχιών) πριν από κάθε νέα θεραπεία. Αυ  τό θα εμποδίσει τον σχηματισμό ενός στρώματος μεγάλου πάχους από τις προηγούμενες εφαρμογές, το οποίο δεν θα αφήσει το Daktarin® βάμμα να φτάσει στο κάτω μέρος του νυχιού.
  • Το μολυσμένο νύχι θα καταφέρει να επουλωθεί μόνο του καθώς αναπτύσσεται ένα υγιές νέο νύχι. Συμπερασματικά, η θεραπεία διαρκεί πολύ καιρό, μέχρι το μολυσμένο νύχι να εξαφανιστεί τελείως και να αναπτυχθεί ένα νέο νύχι.

Ζητήστε τη συμβουλή του γιατρού σας.

Ζητήστε τη συμβουλή του γιατρού σας εάν έχετε αμφιβολίες και ειδικά :

  • σε περίπτωση εκτεταμένων μυκητιάσεων,
  • σε περίπτωση μυκητίασης του νυχιού ή της κοίτης του νυχιού,
  • σε περίπτωση πληγών, πύου ή φουσκάλων. 

Το Daktarin® Spray είναι πολύ εύκολο στη χρήση αφήνοντας μια ευχάριστη αίσθηση  φρεσκάδας στα πόδια.

Η κρέμα Daktarin® χρησιμοποιείται για τη θεραπεία των δερματικών μυκητιάσεων όπως μυκητιάσεις των ποδιών («το πόδι του αθλητή»), των μηρογεννητικών πτυχών, των πτυχών του δέρματος καθώς και της γωνιώδους στοματίτιδας.